bob dylan sjunger "whatever colors you have in your mind, i´ll show them to you and you´ll see them shine"

maj bjuder på doften av hägg, syrener och liljekonvaljer. nu även doften av frihet. kroppen andas den nya luften med små hastiga andetag. in-ut-ut-in. samtidigt som hjärtat börjar pulsera i takt med den euforiska sommermusiken smakar tanken på kretiva projekt och boksidor. huden filterar vinden och solskenet och fötterna mår bättre än någonsin tidigare. det är så märkligt hur frihet känns. den känns i hela kroppen.
-
samtidkigt är maj så oåtkomlig. jag hinner inte omfamna det spektakulära innan det vissnar och dör. jag hinner knappt snudda vid det. jag plockar med mig grönska hem och sätter i vas. jag vill fånga maj, vill omfamnas av maj. men allt försvinner. maj hänger huvud åt mig. kanske kommer maj alltid vara ouppnåelig. en strävan som är omöjlig att uppnå. ett svar på att jag har svårt att leva i nuet. ett svar på att en känsla inte kan hållas i händer.

friheten

nu skulle jag kunna säga att jag har sommarlov. ja. för jag har inga prov eller uppsatser eller redovisningar som tynger själen längre! tror dock inte kroppen fattar det än. den stretar när jag sätter mig för att göra ingenting. säger "nej". försöker säga åt den att slappna av. att livet har återvänt och friheten står och väntar runt ett hörn, men nej inte än säger den. det är ju bara första dan i frihet så jag tänker att det är okej.

alltid med frihet är den smått ångest för att jag känner att jag måste ta till vara på den till fullo. jag är en listoman och här kommer därför en lista över saker jag ska göra med min närmaste frihet slutet av maj början av juni:
(förutom gå i skolan och kolla på filmer och sitta på gräset utanför)
1.cykla (måste bara fixa bort punkan från bakdäcket först) jag ska cykla när himlen brinner om kvällen och jag ska cykla under alléer av grönska, förbi syrener och på solvarm asfalt.
2.ligga på gräset. ha picknick och allt som hör där till.
3.läsa böcker! jag har längtat så efter att bara kunna sätta mig i en halv evighet och sluka bok efter bok.
4.bada.
5.dricka bubbelsaft och lyssna på vinyler på balkongen.
MED MERA

åh alltså jag tror inte ens jag fattar det själv än. härnan, hela jag, är maniskt drabbad av skolan. men kanske är det nödvändigt att plågas för att kunna njuta av livet, på riktigt, tillslut.
tror jag bara ville få det sagt.

time fliesimorgon spelar vi på nalen klubb och jag är nervös taggad illamående glad lycklig sprudlande.
nu ska jag läsa bok och sovasovasova. imorgonbitti ska jag och frida äta brunch och peppeppeppa.
puss

22 majhej vänner! jag sitter i vårluften och lyssnar till vindklockan, karen o och onra. äter frysta hallon och inviger min stråhatt. jag har insett att nästa vecka är jag fri, fri som en fågel och eftersom jag inte är en bra slutspurtare orkar jag inte göra någonting längre. bokstäver i läxböckerna blir ifyllda istället för lästa.
-
gick igenom allhelgonaområdet på vägen hem, förbi grästryckare och under häggen. andades doften långt ner i lungorna och tog ur hörlurarna för att lyssna till fåglarna och vinden. snart kan jag uppskatta den här tiden på riktigt, tömma bröstet på inlämningsdagar och nervositetsångest. snart.

lost furjag vill ha syrener. nu. jag har sett klart på säsong fyra av skins och känner mig ... tom. sådär tonårstom,
när man dyker in i en tvserie och är en utav dom. jag är också en karaktär. jag har mina problem, med dom.
på onsdag ska vi spela våra tre låtar och jag är nervös. äckligt nervös faktiskt. men det ska inte vinna över
mig, nej. ibland önskar jag att det skulle vara kväll en hel dag. jag mår bra på kvällen. och så gillar jag regn.
jag gillar doften av regn, regn mot asfalt. jag gillar ljudet av regn. det smattrande lätet-regn mot plåt utanför
fönstret. snart blommar syrenerna hörrni! vilken fest.

halvvägs genom maj

1. jag nafsar på solbadande dagar, fria dagar, men ack är de inte mina, ännu. vill ju bara lägga ner all min tankekraft åt lufmadrasser, bad, jordgubbar, liljekonvaljer och ljusa nätter.

2. verklighetsflykter. jag har insett ordet och meningen, tror jag. mina verklighetsflykter får mig att palla allt dumt i livet såhär års. dom är: boktjuven av markus zusak (jag läser om kapetel och ord, ibland även bokstäver. vill inte att boken ska ta slut. den kommer få ett eget inlägg, så finbraunderbar är den.) skins. ska börja på säsong fyra ikväll och åh. det är barbrabra.

3. igår cyklade jag, herta och fanny runt på södermalm på jakt efter ofunna secondhand och vintage affärer. det kan ju räcka med att säga jag inte köpt såhär mycket på ... år. känner en materiell lycka. idag kände jag mig som en storasyster till barnen i bullerbyn. gick runt i min blommiga långklänning och köpte mig en stråhatt. jag och fanny satt på solvarma klippor och gick barfota på asfalt. nu är sommaren här alltså.

4. OM EN VECKA ÄR ALLT GNAGANDE PUTSVÄCK FRÅN BRÖSTET.

5. jag spenderar min lediga tid i min säng. bredvid fönstret. låter det stå öppet om nätterna, andas doften av hägg och somnar till fågelkvitter och min lista med svävande toner. ja. verklighetsflyktar alltså.


valborg
i måndags var det valborg och fanny, frida, thomas, ottilia och jag var hemma hos herta och åt grillade hamburgare och hade det fint. vi satt ute i den (då) vårvarma luften, såg upp mot stjärnorna när mörkret fallit, satt under filtar och försökte hålla oss vakna genom coca cola sniff. å kul. jag tycker om dom så, snart splittrar vi alla på oss åt olika håll, känns sorgligt.
-
jag är sur och arg och ångestig över himla skitplugg som bara existerar konstant båda psykiskt och fysikt i mitt liv dessa dagar. o r k a r j u i n t e.
-
ikväll vill jag vara kreativ och dricka te. tyvärr har vi inget limstift och tyvärr är jag förfärligt trött, därför tänker jag lägga mig på min säng och lyssna på låttexter.
-
puss hej fina.

RSS 2.0